Docenten

Els Klievink

Al na mijn eerste yogales, nu zo’n 25 jaar geleden, voelde ik direct de positieve effecten van yoga, zowel fysiek als mentaal.

Dit was het begin voor mijn liefde voor yoga. Na jarenlang trouw wekelijkse lessen te hebben gevolgd, wilde ik meer en heb ik de yogaopleiding van Ron van der Post in Nijmegen gevolgd en in 2012 met succes afgerond. Deze erkende dynamische yoga opleiding is gelieerd aan en geregistreerd bij de Chandigarh Brahmrishi Yoga Training College in India, een afdeling van de Punjab Universiteit van Jaipur in India en is aan hoge kwalitatieve standaarden gebonden.
Na vele jaren van yoga zelf beoefenen en lesgeven was het volgen van diverse ayurveda opleidingen een logische stap. Yoga en ayurveda zijn namelijk nauw aan elkaar verwant. Dit maakt voor mij het plaatje compleet en geeft mij nog meer tools om mensen nog beter te begeleiden op het pad van welzijn en gezondheid. Ik houd van de dynamiek van de groepslessen yoga, maar ook van de begeleiding op individueel niveau bij de ayurvedische consulten en massages.

Yoga en ayurveda opleidingen & yogadocenten bijscholingen van oud naar recent:
2020, Cursus magische marma’s, Divine ayurveda
2020 Cursus ayurvedische massage, Divine ayurveda
2019/2020 Healing the dhatu’s, Divine ayurveda
2018 Cursus polsdiagnose. Divine ayurveda
2018/2019 Ayurvedisch voedings- en leefstijl coach, Divine ayurveda opleiding

2018 Yoga studiereis Chandigarh Brahmrishi Yoga Training College in India
2015/2016 Master jaar yogaopleiding Ron van der Post.
2015 Module zwangerschapsyoga bij yoga opleidingen Limburg.
2014 Fusion hormoonyogaopleiding van Sylvia Mullaart-Bonn.
2013 bijscholing yoga-nidra bij Maaike Chavanu van Yoga-bindu.
2009-2012 Yogaopleiding Ron van der Post

Daarnaast volg ik regelmatig yogaworkshops (o.a. workshop mudra’s, yogaswing, hormoonyoga), yoga retraites en meditatiecursussen.

Voor mij staat yoga en ayurveda voor een manier van leven, het is een proces waarin elke dag weer nieuwe facetten aan het licht komen en waarbij je nooit uitgeleerd bent. Dit maakt dat yoga en ayurveda voor mij een levendige weg is, met pieken en dalen en de nodige bochten, maar nooit saai.

Ik zie je graag op de mat!

Els

Marieke Brok

Mijn naam is Marieke Brok. Ik ben getrouwd met Tom en woon in Nijmegen. Ik ben werkzaam als docent verpleegkunde aan de HAN. Misschien herken je me van een yoga les bij Els. Dat kan, ik ben al vanaf 2013 regelmatig bij yoga-studio Susumna op de mat te vinden.

Vanaf 2004 loopt yoga als een rode draad door mijn leven. In 2014 besloot ik, na 10 jaar yogalessen en workshops te hebben gevolgd, om zelf mijn eerste yoga docent opleiding te volgen. Inmiddels heb ik de 200 uur Vinyasa flow teacher training van Marlene Henny afgerond en volg ik momenteel nog de 300 uur verdiepende multi-style yoga docentopleiding bij Spark of light yoga in Wageningen. Bezig zijn met zelfontwikkeling doe ik met veel plezier. 

In mei 2021 ben ik begonnen met het geven van yogalessen in het Goffertpark en later ook in het Cordium in Nijmegen. Het geven van yoga les voelde meteen goed, alsof ik eindelijk ben waar ik moet zijn.

In gesprek met Els over mijn wens om als yoga docent aan de slag te blijven, kwamen we tot een mooie samenloop van omstandigheden; Ik wilde graag yogales geven op dinsdagavond, en yoga-studio Susumna had op dinsdag avond nog ruimte voor aan aanbieden van lessen. Dit samen maakt dat ik vanaf februari 2022 zowel een Vinyasa flow als een Yin les mag gaan verzorgen in yoga-studio Susumna.

Elke docent heeft zijn of haar eigen persoonlijke stijl. Mijn stijl is overwegend gefocust en nuchter. Ik breng graag focus aan tijdens mijn lessen gericht op de ene keer versterking of mobiliteit de andere keer het soepel en los maken van bepaalde lichaamsdelen zoals schouders, borst of heupen. Ook combineer ik mijn yoga lessen graag met de basisprincipes mindfulness; Aandacht geven aan het hier en nu.

Marieke

(Ben je onverwacht verhinderd om deel te nemen aan haar les, dan mag je haar graag even berichten: 06 14462066)