Docenten

Els Klievink

Els geeft Hatha yogalessen, Yin yogalessen en de combi Hatha-Yin yogalessen in de ochtenden.
Belangrijk in haar lessen vindt zij dat iedereen op zijn/haar eigen niveau voldoening en uitdaging in de yogahoudingen kan vinden. Een vleugje humor en luchtigheid ontbreekt nooit, speelsheid geeft lichtheid aan de asana’s.

Naast de wekelijkse yogalessen geeft zij regelmatig workshops en organiseert zij retraites in binnen- en buitenland.
Ook kun je bij haar terecht voor Ayurvedische consulten en -massages.

Zij heeft in 2012 Yoga Studio Susumna opgericht en is eigenaar hiervan.

Kernwoorden:
Positief, sociaal, humor, gewoon doen, dankbaarheid, altijd blijven spelen

Els over Els:
Al na mijn eerste yogales in 1999, voelde ik direct de positieve effecten van yoga, zowel fysiek als mentaal. Dit was voor mij het begin voor mijn liefde voor yoga.
Na jarenlang trouw wekelijkse lessen te hebben gevolgd, wilde ik meer en heb ik de yogaopleiding van Ron van der Post in Nijmegen* gevolgd en in 2012 met succes afgerond. Ook heb ik het Master jaar bij Ron van der post gevolgd en heb ik in 2018 een yoga studiereis gemaakt naar het Chandigarh Brahmrishi Yoga Training College in India. Daarnaast heb ik ook hormoonyoga, zwangerschapsyoga en yoga nidra opleidingen/cursussen gevolgd.

Na vele jaren van yoga zelf beoefenen en yogalessen geven was het volgen van diverse ayurveda opleidingen een logische stap. Yoga en ayurveda zijn namelijk nauw aan elkaar verwant. Dit maakt voor mij het plaatje compleet en geeft mij nog meer tools om mensen nog beter te begeleiden op het pad van welzijn en gezondheid. Ik houd van de dynamiek van de groepslessen yoga, maar ook van de begeleiding op individueel niveau bij de ayurvedische consulten en massages.

Voor mij staan yoga en ayurveda voor een manier van leven, het is een proces waarin elke dag weer nieuwe facetten aan het licht komen en waarbij je nooit uitgeleerd bent. Dit maakt dat yoga en ayurveda voor mij een levendige weg is, met pieken en dalen en de nodige bochten, maar nooit saai.

Ik zie je graag op de mat!

Opleidingen:
Ayurveda opleidingen van oud naar recent:
2020, Cursus magische marma’s, Divine ayurveda
2020 Cursus ayurvedische massage, Divine ayurveda
2019/2020 Opleiding Healing the dhatu’s, Divine ayurveda
2018 Cursus polsdiagnose. Divine ayurveda
2018/2019 Opleiding Ayurvedisch voedings- en leefstijl coach, Divine ayurveda opleiding

Yoga opleidingen van oud naar recent:
2018 Yoga studiereis Chandigarh Brahmrishi Yoga Training College in India
2015/2016 Master jaar yogaopleiding Ron van der Post.
2015 Module zwangerschapsyoga bij yoga opleidingen Limburg.
2014 Fusion hormoonyogaopleiding van Sylvia Mullaart-Bonn.
2013 bijscholing yoga-nidra bij Maaike Chavanu van Yoga-bindu.
2009-2012 Yogaopleiding Ron van der Post*

* Deze erkende dynamische yoga opleiding is gelieerd aan en geregistreerd bij de Chandigarh Brahmrishi Yoga Training College in India, een afdeling van de Punjab Universiteit van Jaipur in India en is aan hoge kwalitatieve standaarden gebonden.

Iris Braaksma

Iris geeft bij yoga studio Susumna Hatha yogalessen, Yin yogalessen en de combi Hatha-Yin yogalessen. Ook al kunnen de yogalessen van Iris uitdagend zijn, zij zal haar lessen altijd vanuit een zachtheid geven met respect voor het welzijn van de cursist.

Kernwoorden:
Aandachtig, zacht, optimistisch, reislustig, rustig, betrokken

Iris over Iris:
In 2012 ben ik naar Nijmegen verhuisd om Algemene Cultuurwetenschappen te studeren aan de Radboud Universiteit. In deze periode heb ik ook yoga ontdekt. Ik was gelijk verkocht: zowel fysiek als mentaal deed yoga heel veel voor mij. Er werd iets bij me in beweging gezet waarvan ik meteen voelde: dit wil ik doorgeven, dit moét ik doorgeven.

Na het afronden van mijn opleiding Algemene Cultuurwetenschappen volgden een aantal jaren waarin yoga altijd op de achtergrond aanwezig was, maar waarin ik vooral in het wereldse leven op zoek was naar mijn plek. Vrij letterlijk ook: ik heb twee lange solo reizen gemaakt; In 2017 reisde ik drie maanden door zuidoost Azië en later dat jaar bracht ik zeven maanden door in Oost Europa.

2018 was het jaar voor mij waarin ik op zoek ging naar stabiliteit. Al jaren wist ik dat ik bij Ron van der Post* de yoga opleiding wilde gaan volgen en nu was daar ruimte voor gekomen. Drie jaar lang kon ik me verdiepen in dat wat mij zo raakte. Ik ging er eigenlijk heel open in, en zo is het voor mij nog steeds. Yoga is één grote ontdekkingstocht.

Bij mij op de mat zul je de grenzen van je lichaam verkennen, maar de focus is altijd op zachtheid en op liefdevolle wijze met je eigen lichaam omgaan. De lessen zullen afwisselend wat uitdagender zijn, of meer meditatief. Het doel is altijd om jou verbinding te laten maken met jezelf en om te vertragen en ontspannen.

Voel je welkom!

Opleidingen:
2023 Opleiding holistisch therapeut bij ZoMa
2022 Yoga studiereis Chandigarh Brahmrishi Yoga Training College in India
2018-2021 Yogaopleiding Ron van der Post *
2017 Cursus life coach

Daarnaast volgt Iris regelmatig yoga verdiepings- en bijscholingsretraites.

* Deze erkende dynamische yoga opleiding is gelieerd aan en geregistreerd bij de Chandigarh Brahmrishi Yoga Training College in India, een afdeling van de Punjab Universiteit van Jaipur in India en is aan hoge kwalitatieve standaarden gebonden.