Docent

Al na mijn eerste yogales, nu zo’n 25 jaar geleden, voelde ik direct de positieve effecten van yoga, zowel fysiek als mentaal.

Dit was het begin voor mijn liefde voor yoga. Na jarenlang trouw wekelijkse lessen te hebben gevolgd, wilde ik meer en heb ik de yogaopleiding van Ron van der Post in Nijmegen gevolgd en in 2012 met succes afgerond. Deze erkende dynamische yoga opleiding is gelieerd aan en geregistreerd bij de Chandigarh Brahmrishi Yoga Training College in India, een afdeling van de Punjab Universiteit van Jaipur in India en is aan hoge kwalitatieve standaarden gebonden.
Na vele jaren van yoga zelf beoefenen en lesgeven was het volgen van diverse ayurveda opleidingen een logische stap. Yoga en ayurveda zijn namelijk nauw aan elkaar verwant. Dit maakt voor mij het plaatje compleet en geeft mij nog meer tools om mensen nog beter te begeleiden op het pad van welzijn en gezondheid. Ik houd van de dynamiek van de groepslessen yoga, maar ook van de begeleiding op individueel niveau bij de ayurvedische consulten en massages.

Yoga en ayurveda opleidingen & yogadocenten bijscholingen van oud naar recent:
2020, Cursus magische marma’s, Divine ayurveda
2020 Cursus ayurvedische massage, Divine ayurveda
2019/2020 Healing the dhatu’s, Divine ayurveda
2018 Cursus polsdiagnose. Divine ayurveda
2018/2019 Ayurvedisch voedings- en leefstijl coach, Divine ayurveda opleiding

2018 Yoga studiereis Chandigarh Brahmrishi Yoga Training College in India
2015/2016 Master jaar yogaopleiding Ron van der Post.
2015 Module zwangerschapsyoga bij yoga opleidingen Limburg.
2014 Fusion hormoonyogaopleiding van Sylvia Mullaart-Bonn.
2013 bijscholing yoga-nidra bij Maaike Chavanu van Yoga-bindu.
2009-2012 Yogaopleiding Ron van der Post

Daarnaast volg ik regelmatig yogaworkshops (o.a. workshop mudra’s, yogaswing, hormoonyoga), yoga retraites en meditatiecursussen.

Voor mij staat yoga en ayurveda voor een manier van leven, het is een proces waarin elke dag weer nieuwe facetten aan het licht komen en waarbij je nooit uitgeleerd bent. Dit maakt dat yoga en ayurveda voor mij een levendige weg is, met pieken en dalen en de nodige bochten, maar nooit saai.

Els Klievink