Het lesaanbod bij Susumna

De yogalessen van 75 min., worden zorgvuldig opgebouwd en zijn geschikt voor vrijwel iedereen, jong en ouder, man of vrouw.

Door het klein houden van de groepen (maximaal 14 personen), is het mogelijk om iedereen goede begeleiding en persoonlijke aandacht te geven. De lessen worden zo gegeven dat iedereen op zijn eigen niveau voldoening en uitdaging in de yogahoudingen kan vinden. Hierdoor is het mogelijk om op elk gewenst moment in te stromen.

Door het regelmatig beoefenen van yoga treden zowel fysieke als mentale veranderingen op, vandaar dat mensen die regelmatig yoga beoefenen zich vaak energieker en beter in balans voelen. Daarnaast hebben veel asana’s (houdingen) een verjongende werking op lichaam en geest.

Klik hier voor het rooster.

Beschrijving van de verschillende yogalessen:

Hatha yoga:
De lessen bestaan uit een korte warming up, actieve yogahoudingen (asana’s) en worden afgesloten met een korte yoga-nidra. De lessen zijn, soms met een kleine aanpassing, geschikt voor vrijwel iedereen. In de lessen wordt zowel kracht als souplesse ontwikkeld. Tijdens de les komt het hele lichaam aan bod met een accent op een bepaald gebied van het lichaam. Je komt hierdoor dieper in de houdingen en je bevordert de energiestroom optimaal. Ook wordt er tijdens de les regelmatig met verschillende ademhalingstechnieken gewerkt.

Yin-yoga:
Yin-yoga is een rustige vorm van yoga waarbij de asana’s (houdingen) lang worden aangehouden. Door het lang aanhouden (3 tot 5 minuten) van de asana’s werken deze houdingen fysiek met name in op het bindweefsel en werken ze diep door op je energetisch systeem.
De houdingen zijn niet heel dynamisch; de uitdaging zit hem met name in het feit dat je je mentaal sterkt in het aanhouden van de asana; verzet je je tegen de houding, of ga je mee met de flow en kun je ontspanning in de houding vinden en daardoor soepeler van lichaam en geest worden? Ook wordt er gewerkt met de ademhaling.
De wekelijkse yin-yogalessen worden afgesloten met een korte yoga nidra, de maandelijkse Yin-yoga workshop (elke eerste zondag van de maand) met een lange yoga-nidra.
Van yin-yoga wordt je snel leniger, mits je het natuurlijk regelmatig doet.

Combi Hatha-Yin:
Deze lessen zijn een combinatie van zowel hatha- als yin houdingen. Er is bij deze lessen dus een actiever hatha gedeelte en een rustiger yin gedeelte.

Vinyasa:
Vinyasa is een vloeiende en dynamische vorm van yoga. Vinyasa staat ook wel bekend als flow yoga. Je flowt als het ware van de ene naar de andere houding in een serie of sequence. Houdingen vanuit de Zonnegroet vormen de basis van Vinyasa. Vinyasa yoga is een aanrader voor iedereen die fysieke uitdaging en souplesse zoekt. Heb je nog nooit eerder yogalessen gevolgd, dan raad ik je aan om eerst met hatha lessen te beginnen, voordat je Vinyasa lessen gaat volgen, zodat je al wat bekend bent geraakt met de asana’s.

Yoga-nidra:
Yoga-nidra is een krachtige techniek, waarin je leert je bewust te ontspannen. Een methode om volledige ontspanning teweeg te brengen.
Nidra betekent slaap. Tijdens de yoga nidra lijk je te slapen, maar je bewustzijn is wakker en functioneert op een dieper niveau. De yoga-nidra techniek is er in een korte en een lange versie. De wekelijkse lessen worden afgesloten met een korte yoga nidra, de workshops met een lange yoga nidra.

Individuele yogalessen:
Het is bij Yoga-studio Susumna mogelijk om individueel of met z’n tweeën les te volgen.
Na een intake gesprek wordt een persoonlijk lesplan opgesteld er wordt gekeken naar de wensen en het persoonlijke doel van de cursist(en) om yoga te beoefenen. De beweegredenen om individueel yogallessen te volgen, kunnen zeer uiteenlopend zijn.
Informeer naar de mogelijkheden en tarieven.

Yogalessen voor bedrijven.
Steeds meer bedrijven ontdekken de voordelen van yoga en bieden hun werknemers yoga aan in de vorm van wekelijkse lessen of een incidentele workshop. Dit kan bij yoga-studio Susumna op locatie of in de studio. Tijdens een kennismakingsgesprek worden de behoeften en het doel van de werkgever in kaart gebracht, waarna een plan op maat wordt opgesteld. Informeer naar de mogelijkheden en speciale tarieven.