Yoga & Ayurveda in de herfst

Yoga en ayurveda zijn nauw met elkaar verbonden. Elk seizoen kent haar eigen kenmerken en volgens de ayurveda hebben alle seizoenen hun eigen effecten op ons gestel. We kennen allemaal het fenomeen voorjaarsmoeheid en ook dat velen van ons in de herfst verkouden worden. Je kunt deze (en andere) klachten verminderen en in veel gevallen voorkomen. Hoe? Door je voeding en leefgewoontes af te stemmen in samenwerking met de natuur en de seizoenen. Met kleine aanpassingen kun je grote resultaten behalen.

Yoga studio Susumna organiseert omstreeks de wisseling van de seizoenen speciale yoga-ayurveda dagen. Op 12 oktober is de eerste yoga-ayurveda dag in sfeervolle voormalige B&B ‘Oma Pietje’ in Batenburg.

De herfst is het seizoen waarin Vata dosha dominant is. Vata is mobiel en afbrekend, net als de herfst. Vata heeft als basis energieën lucht en ether en kenmerkt zich door o.a. bewegelijkheid, lichtheid, ruw, onregelmatig en droogte. Kenmerken die we terugvinden in de natuur, maar ook in onszelf. In ons lichaam doordat verkoudheden weer toeslaan; we zijn stijver bij het opstaan ’s ochtends; onze huid, haren en lippen worden weer droger en wellicht voel je je gewrichten kraken. Ook onze mind kan de tekenen van vata voelen. Je kunt wat sneller uit balans raken tijdens dit jaargetijde. Allemaal tekenen dat onze vata sneller verhoogd is. Met aanpassingen in leefstijl en voeding kunnen we de klachtjes (of klachten) die bij dit seizoen horen tot een minimum beperken. 

Tijdens deze heerlijke dag kom je alles te weten over hoe je de ayurveda in de herfst in je voordeel kunt laten werken. Je leert over welke voeding je het beste in dit jaargetijde kunt eten (en welke niet). Daarnaast leer je hoe je huid en haar het beste kunt verzorgen in deze periode. En ja… je komt ook te weten hoe je van je stijve en krakende gewrichten afkomt. 

Hoe ziet de dag er ongeveer uit? *
9.15 uur inloop
9.30 uur lange yogales en we eindigen met meditatie
12.15 uur lunch
13.00 wandeling in de mooie omgeving
14.00 uur lezing hoe kom je ‘smooth’ de herfst door volgens de ayurveda.
15.30 ontspanning / yoga nidra
16.00 afsluiting

* De programma kan aangepast worden als dit de dag ten goede komt.

Het is mogelijk om voorafgaand of aansluitend aan deze dag te overnachten op de locatie. Het aantal plekken is echter beperkt. Hieraan zijn extra kosten verbonden.

Wanneer:
Zaterdag 12 okt 2019 van 9.30 – 16.00 (inloop vanaf 9.15 uur)

Waar:
Voormalige B&B ‘Oma Pietje’ Wethouder Bankenstraat 12, 6634 KC Batenburg

Voor wie:
Voor iedereen die zich een hele dag wilt onderdompelen en verdiepen in yoga en ayurveda. Of last heeft van klachten zoals droge huid, gewichtklachten, slapeloosheid, angsten, constipatie enz.

Prijs:
€ 85,00 voor de gehele dag, incl. lunch

Er kunnen maximaal 10 personen deelnemen aan deze dag. De dag gaat door bij minimaal 5 deelnemers.
Je neemt je eigen yogamat/meditatiekussentje/dekentje mee bij deze dag.

Gun jezelf deze yoga-ayurveda verwendag, zodat je weer als herboren naar huis gaat.

Noteer ook alvast de volgende data in je agenda:
28 december yoga & ayurveda in de winter
21 maart yoga & ayurveda in de lente
27 juni yoga & ayurveda in de zomer

Je kunt je hieronder aanmelden: