Cursusinformatie

Yoga studio Susumna werkt met een online agenda. Dit houdt in dat je, nadat je een account hebt aangemaakt, zelf je lessen kunt inplannen via de online agenda. Het voordeel hiervan is dat je een grote mate van flexibiliteit hebt bij het volgen van je lessen; je zit immers niet vast aan een vast tijdstip en kunt eenvoudig switchen tussen de soorten yogalessen (hatha, yin of vinyasa) die je wilt volgen. En als je een weekje wilt overslaan, dan haal je op een ander tijdstip de les weer in. Ideaal toch?

Als nieuwe cursist kun je eenmalig drie proeflessen aanschaffen (€25,00, drie weken geldig) en inplannen op tijdstippen dat het jou uitkomt. Als je daarna besluit door te gaan, dan kun je kiezen uit drie verschillende soorten abonnementen; De seizoenskaart of een maand- of jaarabonnement. Hieronder vind je een beschrijving van wat de abonnementen inhouden en verderop vind je informatie over het aanmelden voor de online agenda.

Seizoenskaart
Als je (gemiddeld) één keer per week een yogales wilt volgen dan is een seizoenskaart een goede keuze.
• Bij de seizoenskaart zijn er twee (betaal)periodes: Één van september t/m december en één van januari t/m juni. Je betaalt vóór aanvang van de periode het aantal lesweken van die periode. Voor de komende periode jan-juni 2023 zijn dat 22 lesweken (22 punten). Het lesgeld hiervoor bedraagt € 275,00. (€12,50 per les)
Je maakt dit bedrag vóór aanvang van de periode over op Rabobankrekeningnr. NL92 RABO 0129 4891 31 van Yoga-studio Susumna onder vermelding van ‘seizoenskaart’ en je naam. (in 2023 is dit voor 9 januari). Na ontvangst van je lesgeld schrijf ik de lespunten bij op je account en kun je de lessen inplannen.
• Stroom je als nieuwe cursist op een later tijdstip in, dan betaal je na je proeflessen het resterende aantal lesweken.
• Niet gebruikte lessen vervallen aan het eind van de periode. Er zal aan het eind van elke periode een inhaalles zijn, zodat je een extra mogelijkheid hebt om een eventueel gemiste week in te halen. Heb je meer lessen gevolgd (en wil je geen maand- of jaarabonnement), dan is er de mogelijkheid om losse lessen bij te kopen.
• Mochten er door overheidsmaatregelen, om welke reden dan ook, geen lessen mogen/kunnen plaatsvinden in de studio, dan worden de lessen online gegeven. Terugbetaling van lesgeld is niet mogelijk.  Yoga studio Susumna zal uiteraard alles doen wat binnen haar macht ligt om de lessen fysiek door te laten gaan.
• Is het lastig voor je om het lesgeld in één keer te betalen, neem dan even contact op, zodat we naar een oplossing kunnen zoeken.
• Tijdens de zomermaanden juli en augustus is er (meestal) een aantal weken een zomerrooster. Deze lessen vallen niet onder de seizoenskaart. Wil je (een aantal) van deze lessen volgen dan kun je hiervoor lossen lessen aanschaffen.

Maandabonnement
Wil je vaker dan één keer per week yogalessen volgen, dan is een maandabonnement ideaal. Voor een vast bedrag per maand (€ 65,00), kun je onbeperkt yogalessen volgen.
• Het abonnement loopt van september t/m juni. In de zomermaanden juli en augustus is er vaak een zomerrooster. Je kunt het abonnement dan voort zetten; je betaalt dan één maand en je kunt hiervoor dan alle lessen in de juli en augustus volgen. Je kunt per jaar bekijken of je wilt.
• De kosten voor het yoga abonnement zijn € 65,00 per maand. Je kunt hiervoor onbeperkt de wekelijkse lessen en, als je het abonnement ook in de zomer door laat lopen, ook de lessen van het zomerrooster. Je betaalt middels een vaste overschrijving en zorgt ervoor dat vóór de eerste van de maand je maandelijkse abonnementsgeld op Rabobankrekeningnr. NL92 RABO 0129 4891 31 van Yoga-studio Susumna bijgeschreven staat.
• Het abonnement is persoonlijk, niet overdraagbaar en tussentijds opzegbaar, met een minimale opzegtermijn van een maand (per de eerste van de maand). Je kunt niet binnen 6 maanden opnieuw een abonnement afsluiten, overstappen naar de seizoenskaart van wekelijkse lessen wel.
• Plan je lessen zorgvuldig, bij te vaak niet nakomen van je reserveringen kunnen er kosten in rekening worden gebracht.
• Mochten er door overheidsmaatregelen, om welke reden dan ook, geen lessen mogen/kunnen plaatsvinden in de studio, dan worden de lessen online gegeven. Je kunt het abonnement niet tijdelijk stopzetten. Opzeggen kan wel, maar je kunt niet binnen 6 maanden weer opnieuw een maandabonnement afsluiten. Overstappen naar een seizoenskaart kan wel. Yoga studio zal uiteraard alles doen wat binnen haar macht ligt om de lessen fysiek door te laten gaan.

Jaarabonnement
Deze keus is nóg voordeliger dan het maandabonnement als je vaker dan één keer per week yogales wilt volgen. Voor een vast bedrag per jaar (€ 565,00), kun je onbeperkt lessen volgen.
Het jaarabonnement loopt van juli tot juli en is alleen in zeer uitzonderlijke gevallen tussentijds opzegbaar.
• De kosten voor het jaarabonnement zijn € 565,00 per jaar. Je kunt hiervoor alle wekelijkse yogalessen, én de lessen van het zomerrooster volgen. Je zorgt ervoor dat het volledige bedrag vóór 1 juli op Rabobankrekeningnr. NL92 RABO 0129 4891 31 van Yoga-studio Susumna bijgeschreven staat.
• Het abonnement is persoonlijk, niet overdraagbaar en heeft een opzegtermijn van een maand (voor 1 juni).
• Plan je lessen zorgvuldig, bij te vaak niet nakomen van je reserveringen kunnen er kosten in rekening worden gebracht.
• Mochten er door overheidsmaatregelen, om welke reden dan ook, geen lessen mogen/kunnen plaatsvinden in de studio, dan worden de lessen online gegeven. Je kunt het abonnement niet tijdelijk stopzetten.

Aanmelden online agenda:
1) Ga naar de website susumna.nl.
2) Klik op de button ‘agenda’ rechtsboven op de pagina.
3) Je maakt een account aan d.m.v. je e-mailadres en een zelfgekozen wachtwoord.
4) Klik op de link in de bevestigingsmail, je account is dan geactiveerd.
5) Koop je proeflessen via je online account (Via instellingen/krediet/koop krediet). Je 3 proeflessen staan nu bijgeschreven in de vorm van punten (één les = één punt)
7) Als je bent ingelogd zie je rechtsboven in het scherm het verbruik en het tegoed van je lessen.

Hoe werkt de online agenda?
• De verschillende soorten lessen worden d.m v. verschillende kleuren in de agenda aangeven, zo is in één oogopslag duidelijk om welke soort yogales het gaat.
• Je kunt je per les aanmelden, maar ook heel éénvoudig een hele reeks lessen reserveren (handig als je altijd op hetzelfde tijdstip wilt komen), bij aanmelden klik je dan op het vakje achter de button ‘herhaal’ je kunt dan de hele reeks inplannen of per datum aangeven welke les je wilt komen.
• Tot 24 uur voor de les kun je je les (kosteloos) annuleren. Zo blijft er ook ruimte voor mensen die zich op het laatste moment willen aanmelden voor een yogales. Meld je je binnen 24 uur af dan ben je, hoe invoelend de reden ook is, je les kwijt.
• Het systeem laat zien hoeveel mensen zich er voor een les hebben ingeschreven. Het maximum aantal deelnemers per les is 14 het minimum aantal is 3. Bij twee of minder cursisten gaat de yogales niet door. Je krijgt hierover dan een berichtje; hetzij via app/sms of per mail.
• Is de les die je wilt volgen vol? Dan kun je jezelf op de wachtlijst plaatsen. Indien er een plekje vrijkomt (dit is op volgorde van aanmelden), dan schuif je automatisch een plekje op en krijg je een mailtje dat je de les kunt volgen. Komt er op het laatste moment nog een plekje vrij dan app ik je even.
• Ook op je tablet of mobiel werkt de online agenda heel eenvoudig. Je kunt met één klik een overzicht van de ‘vrije plaatsen’ tevoorschijn halen en ook dan heel eenvoudig je yogalessen reserveren.
• Wees niet bang om het systeem rustig uit te proberen. Er kan weinig mis gaan. Mocht je er niet uitkomen of vragen hebben dan kun je natuurlijk altijd even appen, bellen of mailen.

Tot slot
• Graag vooraf aan de cursus of les aan de docent laten weten of er sprake is van (langdurige) fysieke klachten die van invloed kunnen zijn op het beoefenen van yoga. Denk hierbij aan rug/nek/knie klachten, verhoogde/verlaagde bloeddruk of zwangerschap.
• De cursist neemt op eigen verantwoordelijkheid deel aan de lessen.
• Kom op tijd.
• Vanuit hygiënisch oogpunt werken we met eigen matjes. Tijdens je proefperiode kun je een matje lenen van de studio. Daarna schaf je zelf een matje aan. Er zijn goede, kwalitatief hoogwaardige matten van het merk Manduka te koop in de studio. Ik adviseer je graag welke mat voor jou het meest geschikt is. Klik hier om naar de shop te gaan.

Klik hier voor het rooster
Klik hier voor de verschillende soorten lessen