Hormoonyoga

Workshops hormoonyoga

Heb je ernstige hormoon gerelateerde klachten en ben je op zoek naar een krachtige natuurlijke methode om je hormonen weer in balans te brengen, dan zou je kunnen kiezen voor een intensieve hormoonyogaworkshop waarin je de Fusion hormoon-yogaserie (gebaseerd op de serie van Dinah Rodriguez ) aangeleerd krijgt, zodat kun je er thuis mee aan de slag.

De methode bestaat uit een vaste serie dynamische asana’s (houdingen) gecombineerd met de bhastrika (krachtige ademhalingstechniek), ontspanningsoefeningen en technieken om de energie te sturen. Door het regelmatig beoefenen van de serie (De eerste drie maanden elke dag, daarna twee tot drie keer per week), wordt de energie in de vrouwelijke organen, schildklier en bijnieren gestimuleerd, geactiveerd en in balans gebracht. Al na een paar dagen zul je de effecten waarnemen; je voelt je vitaler en evenwichtiger.
Deze workshops zijn met name geschikt voor vrouwen die last hebben van een verstoorde hormoonhuishouding (door bijv. de overgang) en die op een natuurlijke wijze haar hormonen weer in balans willen brengen. Wil je echt resultaat, dan is het belangrijk is dat je de tijd en discipline kan opbrengen om de serie de eerste drie maanden dagelijks en daarna twee tot drie keer per week te doen.
De hormoonyogaserie wordt wereldwijd gedoceerd en beoefend, met veelal opmerkelijke resultaten.
Voor wie?
Vrouwen met (ernstige) klachten en met name vrouwen in de overgang, serieuze pms problemen, een kinderwens hebben, stemmingswisselingen, slaapproblemen, haaruitval, depressieve gevoelens, verlaagd libido en andere hormoon-gerelateerde klachten kunnen baat hebben bij de hormoonyogatherapieworkshops (eventueel in combinatie met de wekelijkse lessen). Ook vrouwen met een vertraagde schildklierwerking kunnen voordeel ondervinden bij hormoonyoga.
Voor wie niet?
Voor vrouwen met onder andere hormoongevoelige borstkanker en ernstige endometriose (bij een lichte vorm kan het weer wel heel effectief zijn) is hormoonyogatherapie niet geschikt. Voordat je start met hormoonyoga bepalen we aan de hand van een vragenlijst/intakegesprek of hormoonyogatherapie voor jou een geschikte methode is. Ben je onder behandeling van een therapeut of arts of twijfel je of hormoonyoga goed voor je is, overleg dan eerst met je behandelaar.

Op dinsdagavond 16 & 30 april en 14 mei 2019 is er weer een hormoonyogaworkshop.
Voor meer info kijk bij workshops.

Meer lezen?
Hieronder vind je een aantal links met meer informatie over hormoonyoga.
www.leeftijdlozeschoonheid.nl/Artikel/De-kracht-van-hormoonyoga!
ohmyyoga.nl/portret-sylvia-mullaart-hormoonyoga/