Rooster workshops

Zondagochtend  23 september Yoga XL nek/schouders/bovenrug 10.00 – 12.30 uur
Door het aannemen van eentonige houdingen en/of door werken op de laptop en/of mobieltje opstaan er vaak klachten. Stramme schouders en een kromme rug is het resultaat. De onderzoeken wijzen uit dat zo’n 25 % van de jongeren een bochel ontwikkelt. Hoogste tijd dus om de ruggengraat en nek in beweging te brengen. Tijdens deze workshop gaan we flink in de schouders werken en bovenrug/borstkas; het boogbankje zal zeker aan bod komen. Na afloop is er thee. Kosten voor deze lange les zijn € 25,00.
De yoga XL les is gratis voor cursisten met een maand- of jaarabonnement.
Meer info over het maand- of jaarabonnement vind je hier.

Minimaal 5, maximaal 14 deelnemers per workshop.

Dinsdagavond 25 september, 9 & 30 oktober: Hormoonyoga workshop.
Tijdens deze intensieve workshop bestaande uit 3 avonden, leer je de hormoonyogaserie van Sylvia Mullaart Bonn gebaseerd op de serie van Dinah Rodriguez. De methode bestaat uit een vaste serie dynamische asana’s (houdingen) gecombineerd met bhastrika (krachtige ademhalingstechniek), ontspanningsoefeningen en technieken om de energie te sturen. Je ontvangt de hele serie op papier mee naar huis, zodat je thuis kunt oefenen en een mooi naslagwerk hebt.

Door het regelmatig beoefenen van de serie (De eerste drie maanden elke dag, daarna twee tot drie keer per week), wordt de energie in de vrouwelijke organen, schildklier en bijnieren gestimuleerd, geactiveerd en in balans gebracht. Al na een paar dagen zul je de effecten waarnemen; je voelt je vitaler en evenwichtiger.

1e avond: Kennismaking, uitleg over hormoonyoga, de verschillende ademhalingstechnieken en het sturen van de energie. Aanleren van het eerste deel van de serie.
2e avond: Terugkoppeling van hoe het oefenen thuis is verlopen; wat heb je bemerkt/waar loop je tegenaan tijdens het beoefenen van de serie, vragen en effecten. Aanleren van het tweede deel van de serie.
3e avond: Herhalen van gehele serie en terugkoppeling van hoe het oefenen thuis is verlopen en eventuele vragen.
De workshop is op de dinsdagavonden 25 sept., 9 okt. en 30 okt.(nog even onder voorbehoud) van 19.00 – 22.00 uur.
De kosten voor de gehele workshop zijn € 125,00. Je inschrijving is definitief na ontvangst van het lesgeld.

Aangezien er een aantal contra-indicaties zijn voor het volgen van deze workshop, ontvang je bij aanmelding een vragenlijst die je ingevuld retour mailt. Afhankelijk daarvan volgt er een advies voor wel of geen deelname aan de workshops. Klik hier voor meer info over hormoonyoga. 

Minimaal 5, maximaal 10 deelnemers per workshop.

Zondagochtend  4 november Yoga XL heupen/bekken/bekkenbodem 10.00 – 12.30 uur
Het bekken en heupen is het dragende gedeelte van je lichaam. Dit centrale middelpunt zit met veel spieren, bindweefsel en pezen aan elkaar verbonden. Spanningen zetten zich vast in dit gebied. We gaan door zowel hatha-, als yin houdingen ruimte maken in de heupen en bekken.
Daarnaast werken we aan de bekkenbodem. Door een bevalling of operatie, kan deze spier verzwakt zijn, met alle gevolgen van dien (ongewild urineverlies). Een getrainde bekkenbodemspier kan deze ongemakken vaak verlichten. We werken hieraan middels aanspannen en ontspannen en met oefeningen voor een goede energiedoorstroming in het hele onderbuikgebied. Deze workshop is ook geschikt voor mannen. Heel geschikt voor kersverse mama’s!
Na afloop is er thee. Kosten voor deze lange les zijn € 25,00.
De yoga XL les is gratis voor cursisten met een maand- of jaarabonnement.
Meer info over het maand- of jaarabonnement vind je hier.

Minimaal 5, maximaal 14 deelnemers per workshop.

Zondagochtend  9 december Yoga XL versterken van buik en rug 10.00 – 12.30 uur
In deze workshop staan de buik en rug centraal. Houdingen voor rugklachten en het versterken van de buikspieren. Ademhalingsoefeningen voor het middenrif, ruimte maken in de romp. Zowel hatha- als yin-houdingen komen aan bod.

Na afloop is er thee. Kosten voor deze lange les zijn € 25,00.
De yoga XL les is gratis voor cursisten met een maand- of jaarabonnement.
Meer info over het maand- of jaarabonnement vind je hier.

Minimaal 5, maximaal 14 deelnemers per workshop.

Je schrijft je in via de mail of via de online agenda voor de workshop die je zou willen volgen. Maar let op: je inschrijving is pas definitief na ontvangst van het lesgeld wat je overmaakt naar Rabobankrekeningnr. NL92 RABO 0129 4891 31 van Yoga-studio Susumna met vermelding van je naam en de workshop waarvoor je je opgeeft.

Klik hier voor het rooster van de wekelijkse lessen.