Rooster workshops

Lenteworkshop reiniging – Zondag 10 april 2022 10.00 – 12.30 uur:

De lente is van oudsher hét seizoen om te reinigen. In de winter hebben we vaak zwaarder gegeten en minder bewogen en hebben deze tegoeden zich opgeslagen in ons lichaam. Tijd om ons daarvan te ontdoen! Tijdens deze actieve les zijn alle asana’s en andere oefeningen erop gericht om het lichaam te reinigen. We gaan het lichaam en daarmee ook onze mind weer in beweging brengen. Lekker veel torsies om het lichaam ‘uit te wringen’ waarmee je lichaam, en met name je organen, een flinke oppepper krijgen. Ook veel handige (en makkelijk toepasbare) ayurvedische tips en tricks om je lichaam schoon te krijgen en te houden. Na de workshop voel je je weer als herboren. Je hoofd is helder en je huid is zacht.

Het is voor deze workshop belangrijk dat je niet eet voordat je naar de workshop komt (een kopje thee mag wel). Je kunt eventueel een stukje fruit meenemen als je bang bent dat je het niet redt zonder ontbijt, maar in de praktijk valt dit erg mee.

Kijk voor prijzen en informatie voor aanmelden onderaan deze pagina.

Posture Lab Vinyasa 8 mei 2022 10.00 – 12.30 uur:

Tijdens deze 2,5 uur durende workshop nemen we de tijd om verschillende yogahoudingen stap voor stap door te nemen. We richten ons met name op de Vinyasa basic beginners serie en hoe je deze houdingen correct uitvoert. In het eerste uur laat ik je zien hoe je de houding opbouwt, hoe je meer ruimte kunt vinden in een houding en hoe je een houding aan kunt passen naar jouw mogelijkheden of beperkingen. Ook de centrale rol van de ademhaling komt aan bod. In het tweede uur doorlopen we samen een volledige Vinyasa flow en kijken we of we het tempo van de flow kunnen opvoeren met de nieuwe opgedane kennis. We sluiten de workshop af met thee en iets lekkers en er is voldoende ruimte voor vragen en reflectie. Zijn er naast de yogahoudingen uit de Vinyasa basic beginners serie nog andere houdingen waar je graag bij stil wilt staan tijdens de workshop posture lab? Stuur dan een mailtje naar info@loveatfirststretch.nl, dan kijk ik of er ruimte voor gemaakt kan worden tijdens de workshop.

Kijk voor prijzen en informatie voor aanmelden onderaan deze pagina.

Yin en de Meridianen 12 juni 2022 10.00 – 12.30 uur:

Tijdens deze 2,5 uur durende workshop staat de meridianenleer centraal. Yin yoga focust zich op de meridianen van het lichaam en het stimuleren van de energiebanen. Een groot deel van het lichaam bestaat uit fascia of bindweefsel. Elk orgaan en weefsel in het lichaam wordt bij elkaar gehouden via je fascia. Yin yoga grijpt de fascia in je lichaam aan om interne organen in evenwicht te brengen en eventuele obstakels in je meridianen te verwijderen. Yin versterkt niet alleen je fascia, maar creëert ook balans in je interne systemen en versterkt je hele lichaam, waardoor je minder vatbaar bent voor symptomen die gepaard gaan met meridiaan blokkades. Door het lang aanhouden van de yoga houdingen creëer je een diepe stretch en zo kan nieuwe energie of CHI in beweging komen. Heb je vragen over de inhoud van deze workshop? Stuur dan een mailtje naar info@loveatfirststretch.nl.

Kijk voor prijzen en informatie voor aanmelden onderaan deze pagina.

Yoga en Mindfulness 10 juli 2022 10.00 – 12.30 uur:
Tijdens deze 2,5 uur durende workshop staan de basisprincipes van Mindfulness centraal. Mindfulness of meditatie betekent niet stoppen met denken, maar met een open blik naar je gedachten kijken. We beginnen de workshop met een aankomstmeditatie waarbij de opdracht is om opmerkzaam te zijn wat er op dit moment voor jou op de voorgrond staat. Wat heb je nodig om niet steeds in het verleden of in de toekomst te zijn met je gedachten. Hoe blijf je in het hier en nu? We vervolgen de aankomstmeditatie met een rustige serie yoga houdingen waarbij je de aandacht richt op de ademhaling en lichamelijke sensaties in dat moment. We sluiten de workshop af met een 30 minuten durende (liggende) bodyscan meditatie. Ervaring met mindfulness is geen vereiste, iedereen kan deelnemen aan deze workshop. Heb je nog vragen stuur dan een mailtje naar info@loveatfirststretch.nl.

Kijk voor prijzen en informatie voor aanmelden onderaan deze pagina.


De workshops gaan door bij minimaal 5 personen en er kunnen maximaal 14 personen deelnemen.

De kosten zijn € 29,75 per workshop.

Je schrijft je in via de mail of via de online agenda voor de workshop die je zou willen volgen. Maar let op: je inschrijving is pas definitief na ontvangst van het bedrag wat je overmaakt naar Rabobankrekeningnr. NL92 RABO 0129 4891 31 van Yoga-studio Susumna met vermelding van je naam en de workshop waarvoor je je opgeeft.
Deze workshops zijn inclusief voor mensen die een maand-of jaarabonnement hebben bij yoga studio Susumna.

Klik hier voor het rooster van de wekelijkse lessen.